Den stora fördelen med golvslipning är att du kan få ett vackert “nytt golv” utan att behöva lägga ner dyra pengar på att köpa ett helt nytt golv. Hur ofta ett golv behöver en slipning beror mycket på vilket träslag som golvet är tillverkat av. Golv som består av hårda träslag såsom bok, ask, ek eller lönn håller vanligtvis längre än golv som består av mjukare träslag såsom furu, al eller björk, se golvslipningstjänster i stockholm. Som exempel behöver en ekparkett kanske slipas vart tionde år förutsatt att golvet inte utsätts för onormalt stort slitage. Däremot kommer ett furugolv behöva slipning lite oftare och bör slipas vart fjärde eller femte år för att hållas fräscht och snyggt.

Parkettgolv
Nästan alla svenska hem har parkettgolv, oavsett om det handlar om en villa eller en lägenhet. Ett fräscht parkettgolv är en fröjd för ögat medan ett slitet och trött golv inte är särskilt roligt att se. Den enklaste och mest ekonomiska lösningen för att fräscha upp ett parkettgolv och ge tillbaka dess forna glans är golvslipning. Hur ofta du bör slipa ett parkettgolv beror på vilket träslag som parketten består av och om det handlar om exempelvis lamellparkett eller ett massivt parkettgolv. Men även hur mycket slitage golvet utsätts för har stor betydelse, ett parkettgolv i en hall kommer troligtvis slitas snabbare än i ett sovrum.

Många fördelar med golvslipning
Det finns flera stora fördelar med att slipa golven i ditt hem. Först och främst ger det ditt hem ett otroligt stort lyft utseendemässigt utan en hög kostnad. När du slipar golven kommer du dessutom att få en jämn, vacker och fläckfri yta. Dina golv kommer att återupplivas, vilket givetvis höjer värdet på din fastighet eller bostadsrätt. Det här är en mycket prisvänlig investering som kommer att göra en stor skillnad. Att sälja en villa eller bostadsrätt med trötta och slitna golv är inte rekommenderat. Genom att investera i en golvslipning före försäljning av en bostad kommer det att bli enklare att sälja samt ökar chansen att få högre bud. Golvslipning ger med andra ord flera fördelar och kommer bland annat att höja fastighetens värde, är en prisvänlig investering, tar bort repor och ojämnheter och återställer golven till dess forna glans. Kom ihåg att det är en ganska dyr affär att köpa ett helt nytt golv och många gånger helt onödigt eftersom golvslipning kommer att ge lika vackert resultat men är betydligt billigare.

Professionell golvslipning
För att få en perfekt golvslipning bör du anlita en professionell golvslipare och inte prova på att slipa dina golv själv. När en yrkesman utför slipningen garanterar det en värdeökning på din bostad och säkerställer att jobbet utförts korrekt. Dagens professionella golvslipare utför en slipning mycket snabbt med en modern golvslipningsmaskin som ger en nära på dammfri slipning. Detta är viktigt för att snabbt kunna påbörja golvets ytbehandling. Ett vardagsrum (av normalstorlek) brukar ta en arbetsdag för både slipning och ytbehandling.


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *